Make IT – Hyr ut virtuella servrar

Det finns ett företag i Borås som kan servrar med stort S, och det är Make-IT, med hemsidan www.make-it.se. Make-ITs specialitet är att lösa serverbehov, serverproblem och serverfrågor. Deras största tjänst är uthyrning av virtuella servrar, så kallade VPSer.

I uthyrningen av VPS kan kunder välja till extratjänster, som till exempel backup och redundans, vilket är en tjänst som gör det möjligt att få kontakt med servrarna även om det förekommer systemfel. Backup innebär som namnet antyder att allt på servern backas upp. I tjänsten backup ingår också en personlig tekniker, som står redo ifall servrarna går ner eller om den som hyr servern har frågor eller funderingar.

Uthyrning är som sagt den största tjänsten, men Make-IT erbjuder fler, de erbjuder bland annat program som Office 365 och Sharepoint, samt utbildning och konsulttjänster för att nämna några.
Utbildningarna fokuserar på att lära ut företag om de program som Make-IT tillhandahåller, detta för företagen ska kunna arbeta i programmen utan några frågetecken hos de anställda.

Det är tydligt att Make-IT är dedikerade till att skapa en så bra IT-miljö som möjligt, deras tjänster är skapade för att ge den service som kan komma att krävas av företag med server och andra tjänstefrågor.

Make-IT startade i Borås år 2000 och har idag totalt 27 anställda på huvudkontoret.