Fasadputsning AB – Totalentreprenad på topp

Det är nog många fastighetsägare som hyr ut en och en annan lägenhet, och som under slutet av förra året och början av detta året har fått tampas med snö, slask och köldskador på fastigheterna. Det i sig kan orsaka stora skador för enorma kostnader, i form av fuktskador eller rötskador. För att inte nämna alla arga hyresgäster som säkerligen kommer höra av sig hela tiden, och då ta dyrbar tid från annat arbete. Det är därför fastighetsägare redan nu bör beställa en totalentreprenad.

En totalentreprenad innebär att fastigheten eller fastigheterna putsas, fasaden byts ut, taket byts ut, fönster byts ut och balkongmontage.

Medan fasaden eller taket byts ut kan entreprenadarbetarna också måla om, fixa med plåtarbete, installera markiser eller solskydd, rengöra taket och även visst snickeri och byggnationsarbete.

När man väljer det företag som ska utföra totalentreprenaden, bör man först se ifall detta företag har några goda referenser, i form av bilder/video och citat. Har det de, kan det vara värt att skicka en förfrågan om offertförslag. En annan positiv handling som man bör leta efter är huruvida företaget använder samma underleverantörer vid varje nytt projekt, om företaget gör det, då vet man att de anlitar människor med kunskaper.

Det kan alltså vara värt att fastighetsägare som vill bli av med fuktskador, eller vill förnya fastigheterna, beställer en totalentreprenad.