Tänker på årsredovisningen

Jag äger ett mindre aktiebolag och jag har redan börjat tänka på årsredovisningen. Jag har alltid fått hjälp med årsredovisning men nu har min revisor gått i pension. Han vill inte längre hjälpa mig, även om jag vet att han hjälper andra… Vet inte varför han ratar mig, men i vilket fall som helst måste jag hitta någon ny person eller företag som kan fixa detta åt mig.

Jag är mycket väl medveten om att jag har sju månader på mig från bokslutsdagen och den är inte förrän sista december. Men jag vill verkligen anlita någon som jag kan lita på och som står ut med alla mina dumma frågor. Det blir att börja undersöka utbudet i närområdet och kolla upp de företag som kan vara aktuella.

Fördelar och nackdelar med en revisionsbyrå

Fördelen med att välja en redovisnings- eller revisionsbyrå är att det oftast finns flera personer där som kan ta sig an årsredovisningen. Man blir inte så beroende av en enda person. Nackdelen är att det blir mindre personligt och att man kanske får prata med olika personer varje gång man behöver hjälp.

Att anlita hjälp med årsredovisning är väldigt vanligt har jag förstått. Så det är inte bara jag som är helt handikappad när det gäller dessa saker. Den löpande bokföringen klarar jag helt själv, jag har bara behövt fråga min revisor någon enstaka gång. Men sen kommer den jäkla årsredovisningen och alla formalia runt den. Jag verkligen hatar allt det där pappersarbetet.

Jag är bra på att hjälpa människor med sina personliga problem, inte bra på ekonomi och siffror. Förstår inte varför det ska vara så noga med den där redovisningen. Har man enskild firma behöver man ju inte lämna in årsredovisning även om man tjänar mycket mer pengar än vad jag gör. Det tycker jag är orättvist.

Nåväl, jag har i alla fall tagit tag i revisorsbiten och hittar nog något företag som kan hjälpa mig innan det blir dags.